România nu riscă să rămână fără energie (Nicolae Ciucă)

„Radiojurnal” – Realizator: Laurenţiu Văduva – Autorităţile dau asigurări că România nu riscă să rămână fără energie în sezonul rece. Premierul Nicolae Ciucă a amintit că guvernul a adoptat miercuri un plan pentru iarnă, iar săptămâna viitoare se va întruni Comandamentul de iarnă, care va analiza mai multe ipoteze şi scenarii în privinţa rezervei naţionale de energie pentru sezonul rece.
Nicolae Ciucă: Pentru prima dată la începutul lunii septembrie avem acest plan. El de regulă se întocmea în noiembrie și reușim astfel să avem o perioadă de timp în care să analizăm toate ipotezele care pot să afecteze sistemul energetic românesc și împreună cu cei care au participat la întocmirea planului să identificăm și soluțiile astfel încât România să nu rămână fără energie. Din analiza de până acum nu identificăm riscul ca țara noastră să rămână fără energie.
Realizator: Ministrul Virgil Popescu a fost mandatat să reprezinte Guvernul României vineri la Consiliul Uniunii Europene pe energie, care se va desfășura la Bruxelles. Potrivit purtătorului de cuvânt al executivului, Dan Cărbunaru, acesta va susține o abordare unitară la nivel european, astfel încât să fie asigurată aprovizionarea cu gaze și energie electrică pentru toți cetățenii europeni, inclusiv pentru români, la un preț accesibil. Dan Cărbunaru a mai spus că ministrul energiei va apăra interesele consumatorului și pe cele ale economiei românești, transmite redactorul RRA, Petruța Obrejan./rpatulea/ilapa

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (8 septembrie)