Rishi Sunak urmează să devină noul șef al guvernului de la Londra

Realizator: Cristina Grecu – Rishi Sunak urmează să devină noul șef al guvernului de la Londra. Fostul ministru britanic de finanțe a fost învins, luna trecută, la alegerile din cadrul partidului, de către Liz Truss, cea care și-a prezentat acum câteva zile demisia, după numai 44 de zile de mandat. Astăzi însă, Rishi Sunak a reușit să obțină o largă majoritate în rândul conservatorilor, ceea ce îi asigură deopotrivă funcția de lider de partid și de prim-ministru, la vârsta de numai 42 de ani. În primul său discurs, el a mulțumit colegilor de partid pentru că i-au acordat această încredere și a promis să muncească zi și noapte pentru poporul britanic, aflat acum într-o situație economică dificilă.
Rishi Sunak: Regatul Unit este o țară extraordinară, dar nu există nicio îndoială că acum ne confruntăm cu o mare provocare economică. Avem nevoie de stabilitate și unitate, iar eu voi face o prioritate din a aduce partidul nostru și țara noastră la un numitor comun, pentru că aceasta este singura cale de a face față acestor provocări și de a construi un viitor mai bun pentru copiii noștri, pentru nepoții noștri.
Realizator: Biroul premierului din Downing Street anunță că Rishi Sunak va fi primit mâine dimineață în audiență de Regele Charles al III-lea. Conform protocolului, acesta ar urma să îl invite să formeze un nou cabinet. Opoziția britanică a reacționat azi susținând că fără alegeri generale, conservatorii nu ar mai avea dreptul moral să numească un al treilea premier./rpatulea/dstanesc

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 octombrie)