Lansări de carte ale profesorilor FJSC la Târgul de carte Gaudeamus

Cele mai noi studii, cercetări și analize media ale profesorilor Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării – FJSC au luat forma unor volume și cărți în colecții media și comunicare ale editurilor și vor fi lansate la Târgul de Cartea Gaudeamus de anul acesta.

Pe 8 decembrie, joi la ora 17, vă invităm la Târgul de carte Gaudeamus de la Romexpo, la Standul Radio România. Profesorii Alexandra Bardan, Antonio Momoc și Gheorghe Anghel lansează volumul Mass media din comunism pe înțelesul tinerilor, apărută la Editura Tritonic. La Standul Radio România se vor lansa de la aceeași oră cărțile: Modă, publicitate consum, editori Romina Surugiu, Dan Podaru, precum și Les Agences de presse de Roumanie et la circulation internationale de l’information (1877-1940), autoare Carmen Ionescu (RADOR, colaborator FJSC). Vor lua cuvântul: prof. univ. dr. Zoltan Rostas, autorii, editorii, Bogdan Hrib, coordonator colecție Comunicare Media.

Vineri, pe 9 decembrie, de la ora 16.00, la standul Tritonic se va lansa volumul Istoria jurnalismului român – Studii, autor profesor univ. dr. Marian Petcu; De la ora 17.00, în Spațiu de evenimente Mircea Sântimbreanu, Romexpo, se vor lansa volumele: Războiul percepțiilor. Comunicarea politică între campaniile electorale, autor Cătălin Dumitru; Identitatea PR-ului contemporan. Dinamica reprezentărilor profesionale ale specialiștilor în relații publice, autoare Elena Prodan; Strategii de supravieţuire a Şcolii Gustiene 1939-1948, autoare Gabriela-Cătălina Danciu. Cărțile au apărut la editura Tritonic în Colecția Comunicare Media. Vor lua cuvântul la lansare: prof. univ. dr. Marian Preda, rectorul Universității din București, decanul FJSC, conf. univ. dr. Antonio Momoc și autorii.

Sâmbătă, 10 decembrie, au loc alte lansări de carte la care au contribuit profesori FJSC: De la ora 12.00, la Stanul Editurii Polirom se va lansa volumul coordonat de Liliana Corobca, Panorama postcomunismului în România la care a contribuit profesorul univesitar Antonio Momoc, decan FJSC, cu capitolul „Jurnalism în România postcomunistă. De la telerevoluția în direct la revoluția digitală”. Volumul abordează istoria României după 1990 până azi pe capitole: Jurnalism în România postcomunistă •  De la Propagandă la Relații Publice •Armata României – drumul spre modernitate şi valorile euro-atlantice • Economia României după 1990 • Capitalismul românesc • Politici sociale în tranziţie • Moştenirea politicii demografice în postcomunism • O privire retrospectivă asupra celor 30 de ani de artă românească de după 1989 • O cronologie a vieţii politice, sociale şi culturale în România postcomunistă.

Sâmbătă, 10 decembrie, de la 13.00, profesorul de Etică, Daniel Nica vă așteaptă la Târgul Gaudeamus, la lansarea cărții sale, Cine sunt eu? Autenticitatea și limitele sale morale, apărută la editura Ratio et Revelatio.

Târgul de Carte Gaudeamus Radio România revine anul acesta în București, între 7-11 decembrie, la Pavilionul B2 de la Romexpo.