Realizator: Gabriela Mitrovici – România are profesori interesați să predea în alt fel. Peste 500 de cadre didactice au participat la prima conferință „SuperTeach” din acest an școlar. Organizată în București, manifestarea s-a axat pe cultura organizațională, ca parte a activității didactice care să îi ajute pe elevii de astăzi să devină adulți implicați, responsabili și curajoși. Corespondentul RRA, Adriana Turea, are detalii.
Reporter: Cultura organizațională este un puzzle în care fiecare dintre noi își are forma și rolul său, sunt de părere reprezentanții proiectului „SuperTeach”. Cofondatorul programului, Dragoș Anastasiu, consideră că suntem diferiți din multe puncte de vedere, dar dacă ajungem să ne completăm cât mai bine, atunci vom reuși să funcționăm cu toții ca familie, școală, societate și dă exemplul desfășurării orei de matematică în contextul mentalității deschise în educație.
Dragoș Anastasiu: Cred că ce trebuie să facă un profesor este să descopere care este nivelul de bază la care trebuie să predea și care să ajute pe toată lumea, de exemplu, să-și dezvolte logica la matematică și să facă cu doar anumiți copii nivel de matematică pentru olimpiadă. Dacă facem nivel de olimpiadă sau, știu și eu, ce nivel înalt de nu știu ce colegiu cu toată lumea nu vom avea succes.
Reporter: Dragoș Anastasiu a mai adăugat că în prezent sunt două școli pilot în Constanța și Galați, unde profesorii se ajută între ei pentru rezolvarea problemelor pe care le întâmpină, iar copiii discută în spiritul mentalității deschise, cea care îi învață că este bine să îi vadă pe cei din jurul lor ca ființe umane. Fiecare are obiective proprii, nevoi și provocări diferite./abranescu/ilapadat
(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 decembrie)