Medicii veterinari reamintesc populației că este absolut necesar să verifice carnea porcilor sacrificați

„Nu consumaţi carne de porc netestată pentru trichineloză!” – atrag atenţia şi anul acesta medicii. De fiecare dată în preajma sărbătorilor, camerele de primiri urgenţe ale spitalelor se aglomerează din acest motiv, iar persoanele infectate pot suferi complicaţii serioase.
Reporter: La mare căutare în această perioadă sunt carnea de porc și produsele derivate, dar inspectorii sanitar-veterinari atrag atenția asupra creșterii riscului de trichineloză, boală care se transmite la om prin consumul cărnii de porc infestată. Astfel de situații se datorează fie inconștienței consumatorilor care sacrifică porci în gospodăriile proprii fără a o duce la examenul trichineloscopic, fie din cauza unor producători care scot la vânzare carnea fără analizele prealabile, a precizat pentru Radio România Actualități directorul DSVSA Giurgiu, Andrei Darie. Medicii veterinari reamintesc populației că este absolut necesar să verifice carnea porcilor sacrificați în gospodăriile proprii, chiar înainte de a o consuma, pentru că numai astfel vor avea siguranța unor sărbători fericite și nu de unele petrecute la spital./apostelnicu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, 19 decembrie