Valul de viroze continuă să se intensifice în România

Valul de viroze continuă să se intensifice în România și se menține și tendința de creștere ușoară, de la o săptămână la alta, a numărului de cazuri noi de COVID-19. Corespondenta RRA în Teleorman, Elena Stuparu, amintește că medicii au lansat în ultima perioadă semnale de alarmă în acest sens și transmite că situația actuală raportată în spitale din județ reflectă estimările din avertismentele lor.

Reporter: În aceste condiții, medicii recomandă populației să se vaccineze și să poarte masca de protecție. Totodată, în cazul apariției unor simptome de viroză este bine să se ia legătura imediat cu medicul de familie. Şi numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de mai bine de cinci ori în doar câteva zile, potrivit managerului Spitalului Municipal Caritas din Roșiorii de Vede, Valentina Robu.

Valentina Robu: Infecţiile respiratorii sunt într-o creștere. Avem 30 de pacienţi prezentați în ultimele 24 de ore cu asemenea patologii, testați pentru gripă – trei pacienți și nouă pacienți cu pneumonii. Deci, clar este o creștere evidentă a acestor patologii. În acest moment sunt internați în Spitalul Municipal 15 pacienți cu COVID-19, unde săptămâna trecută erau numai trei pacienți. Deci, suntem într-o creștere.

Luminița Dumitrescu, medic epidemiolog Direcția de Sănătate Publică Teleorman: Este vorba de o avalanșă de viroze, care se pare că cumulează mai multe variante de virusuri care au dat forme grave de viroze./geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 ianuarie