Noi detalii privind bilanţul persoanelor decedate în urma accidentului de elicopter de la Brovari

Numărul persoanelor decedate în urma prăbuşirii unui elicopter pe teritoriul unei grădiniţe din orăşelul ucrainean Brovari (regiunea Kiev) a ajuns la 17, iar patru dintre cei morţi sunt copii – a raportat Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina.

Instituţia a mai precizat că soarta unui copil rămâne necunoscută. „Până la ora 14:00, au fost găsiți 17 morți, inclusiv 4 copii și 9 persoane care se aflau la bord. De asemenea, 25 de persoane au fost rănite, iar 11 dintre acestea sunt copii. Răniții au fost transportați la spitale” – a detaliat Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă.

Anterior, autorităţile anunţaseră 16 decese în urma prăbuşirii aparatului de zbor. Echipele de intervenţie continuă operaţiunile de căutare şi salvare la locul accidentului.

Amintim că în accidentul aerian de miercuri dimineaţă şi-au pierdut viaţa inclusiv ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia, Evhen Enin, şi secretarul de stat Iuri Lubkovici. Autorităţile ucrainene au demarat o anchetă pentru a afla circumstanţele prăbuşirii aparatului de zbor. Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunţat că sunt analizate trei ipoteze: nerespectarea regulilor de zbor; defecțiune tehnică a elicopterului; acțiune deliberată de distrugere a aparatului de zbor./sdan/schelaru

Agenția de presă RBC – 18 ianuarie)