Serghei Lavrov a exclus posibilitatea desfăşurarea unor negocieri de pace cu Volodimir Zelenski

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că nu se poate discuta despre desfăşurarea de negocieri de pace cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, relatează Agenţia de presă RBC.

”Nu se poate discuta despre negocieri purtate cu Zelenski, fie doar pentru faptul că el a interzis prin intermediul legislaţiei desfăşurarea unor negocieri cu guvernul rus”, a adăugat el. Potrivit lui Lavrov, Rusia este pregătită ”să răspundă la absolut orice propunere serioasă”, dar nu a existat, deocamdată, niciuna. El a acuzat din nou țările occidentale că interzic Ucrainei să negocieze cu Rusia, deși părțile aflate în conflict au început deja să examineze proiecte privind reglementarea.

Potrivit acestuia, după întâlnirea delegațiilor ruse și ucrainene din martie 2002, „Ucraina a fost lovită peste mâini și i s-a spus că este prea devreme’. Și de atunci, în repetate rânduri, după primăvara anului precedent, ​​toată vara şi pe la începutul toamnei, oficialii occidentali au susţinut în absolut toate privințele că este prea devreme pentru a începe negocierile şi că Ucraina trebuie să primească mai multe arme, astfel încât să înceapă negocierile de pe o poziție de forţă”, a spus ministrul rus de externe./vdraguta/dsirbu

www.rosbalt.ru – 18 ianuarie