Expoziție de picturi, colaje și fotografii create de copiii ucraineni refugiați în România

Realizator: Mihaela Enache – La București, UNICEF a expus marţi picturi, colaje și fotografii create de copiii ucraineni refugiați în România, care și-au trimis lucrările la chemarea organizației de a-și exprima astfel emoțiile provocate de experiențele lor recente. Reporterul RRA, Ancuța Cocoroveanu relatează.
Reporter: Expoziția „e-MOTIONS” a fost precedată de mai multe ateliere de artă, care au avut ca scop crearea de spații sigure în care copiii, mai ales cei ucraineni, să fie implicați și susținuți în exprarea emoțiilor declanșate prin plecarea lor forțată din Ucraina.
Sofia: Bună ziua! Mă numesc Sofia și sunt din Odesa. Am venit în România, în martie, cu mama mea și o parte dintre profesorii mei de acolo. Când am pictat acest tablou mă gândeam la vacanța de vară din 2019. Când am timp liber, îmi place să pictez, mai ales natura și animale. Admir România pentru că oamenii sunt foarte amabili și natura este foarte frumoasă.
Reporter: Profesorii coordonatori ai proiectului remarcă efectul pozitiv al artei în vindecarea traumelor produse de război.
-: Sunt câțiva pași pe care noi trebuie să-i urmăm în momentul în care avem de-a face cu acești copii, arta fiind forma neverbalizată prin care noi încercăm să ne vindecăm.
Reporter: Expoziția „e-MOTIONS” poate fi vizitată marţi și miercuri la Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB./rpatulea/ilapadat

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 31 ianuarie)