Există unele alimente care nu expiră niciodată şi îşi păstrează calităţile, dacă sunt depozitate corespunzător.
Zahărul – Nu contează dacă este alb, brun, vrac sau cuburi, nu se va strica niciodată, pentru că bacteriile nu pot supravieţui în acest produs. Zahărul trebuie depozitat într-un loc uscat şi într-un recipient închis.
Extractul de vanilie – Vanilia poate fi folosită oricând, deoarece nu are termen de valabilitate.
Orezul – Doar orezul brun are termen de expirare, întrucât conţine o cantitate mai mare de ulei. Orezul alb nu se alterează.
Mierea nu se strică. După un anumit timp, se poate cristaliza sau îşi poate schimba culoarea, dar chiar şi după câţiva ani, încă este comestibilă. Trebuie doar să fie depozitată într-un loc răcoros.
Băuturile spirtoase – Chiar dacă deschidem o sticlă de whisky şi o lăsăm astfel, nu se va altera. Culoarea, gustul şi aroma se pot diminua, dar chiar şi atunci, se poate bea fără probleme.
Sarea nu are termen de valabilitate şi trebuie ţinută într-un loc răcoros şi uscat.
Oţetul – Depozitat într-o sticlă bine închisă, oţetul nu se va strica niciodată şi nici nu îşi va pierde gustul şi mirosul.
(www.novinite.bg – 17 februarie)/ddaniela