Experţii susţin că principala cauză a accidentelor vasculare cerebrale sunt vasele fragile ale creierului. Uzura lor naturală este favorizată de produsele bogate în colesterol, sare, grăsimi trans şi alţi compuşi nocivi. Potrivit medicilor, este posibilă îmbunăţirea stării vaselor de sânge şi reducerea riscului de accident vascular cerebral. Următoarele produse pot ajuta în acest sens:
Nuci – Normalizează echilibrul de sare al plasmei, conţin vitamina K şi alte vitamine.
Fructe uscate (caise, curmale, prune uscate) – sunt bogate în vitamina A, utilă pentru epiteliul pereţilor vaselor de sânge, iar prunele şi curmalele conţin vitamina P.
Lămâi – Ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” din sânge, curăţând vasele.
Sfecla roşie – scade nivelul colesterolului „rău” şi purifică sângele.
Mierea ajută la restabilirea compoziţiei biochimice a sângelui, elimină toxinele din plasmă, scade nivelul de colesterol „rău”.
Ceaiul verde – are efect benefic asupra tonusului vaselor cerebrale, îmbunătăţind fluxul sanguin.
Ciocolata neagră – conţine flavanol, care îmbunătăţeşte circulaţia sângelui în creier./ddaniela
(www.dariknews.bg – 23 februarie)