Uleiul de măsline este prezent în dieta multor oameni datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Acest ulei vegetal continuă să facă obiectul unui interes sporit de cercetare datorită numeroaselor sale proprietăți benefice. Descoperirea oamenilor de știință chilieni va fi cu siguranță de interes pentru iubitorii de alimente cu un conținut mare de grăsime. Specialiștii de la Universitatea din Chile au descoperit o nouă proprietate utilă a uleiului de măsline. Potrivit studiului lor, consumul acestuia reduce daunele aduse organismului din cauza consumului celor mai nesănătoase alimente cu un conținut ridicat de grăsimi. „Chiar și grăsimile animale saturate pot fi mai puțin periculoase pentru vasele de sânge, dacă o persoană consumă în mod regulat ulei de măsline”, susţin oamenii de știință. Ei atribuie acest efect al uleiului de măsline acțiunii componentei hidroxitirozolului inclus în compoziția acestuia. „Acest compus pe care l-am găsit în uleiul de măsline are proprietăți antioxidante și reduce efectele negative ale nivelurilor ridicate de grăsimi animale din dietă. În special, previne creșterea nivelului de colesterol”, au concluzionat autorii studiului./pmirela/ddaniela
(www.actualno.com – 22 februarie)