Nu este un secret că zahărul afectează negativ organismul în ansamblu. Consumul de prea multe dulciuri duce la apariţia cariilor, diabetului şi obezităţii, pielea fiind, de asemenea, afectată, susţin experţii. Zahărul are un efect negativ asupra pielii din cauza procesului de glicare. Acest proces începe atunci când o persoană acumulează prea mult zahăr în organism şi apare de obicei la persoanele cu diabet, dar şi la persoanele sănătoase. În timpul glicaţiei, se formează AGE – produşi avansaţi de glicare. Odată cu acumularea acestor substanţe, materialele de construcţie ale pielii – colagenul şi elastina – sunt grav afectate. Pe chipul unei persoane se poate vedea cu uşurinţă dacă mănâncă prea multe dulciuri. Semnele care trebuie urmărite sunt formarea timpurie a ridurilor, rugozitatea, uscarea pielii, pierderea elasticităţii, pete./ddaniela
(www.dariknews.bg – 24 februarie)