Multe persoane nu pot renunţa la plăcerea de a mânca usturoi proaspăt sau diverse feluri de mâncare care îl conţin, dar nu toată lumea îi suportă mirosul. Cu toate acestea, există o modalitate destul de bună de a neutraliza mirosul puternic. După consumul de usturoi, se recomandă utilizarea produselor care conţin compuşi fenolici, care neutralizează aroma acestei legume.
Menta – Majoritatea compuşilor fenolici se găsesc în menta proaspătă. Pentru a neutraliza mirosul de usturoi, se mestecă doar câteva frunze de plantă proaspătă. De asemenea, un ceai de mentă proaspăt băut cu înghiţituri mici are acelaşi efect.
Merele conţin compuşi fenolici, deşi mai puţini decât menta. Un măr înainte şi după cină este suficient pentru a alunga mirosul de usturoi.
Frunzele de salată verde conţin compuşi fenolici, dar în comparaţie cu menta şi merele, destul de puţini. Totuşi, mestecatul unei frunze de salată este mai bine decât nimic şi va reduce mirosul de usturoi.
Pătrunjelul şi mărarul mestecate încet şi bine timp de câteva minute neutralizează parţial mirosul.
Nucile şi migdalele conţin şi unele dintre componentele necesare pentru a neutraliza mirosul de usturoi. Un pumn de nuci sau migdale mestecate temeinic timp de câteva minute este suficient pentru a face mirosul neplăcut aproape imperceptibil.
(www.actualno.com – 3 martie)/ddaniela