Serviciul de Securitate al Ucrainei a declarat că nu este implicat în atacul terorist dejucat în Transnistria

Serviciul de Securitate al Ucrainei a declarat că nu este implicat în pregătirea atacului terorist și a atentatului la viaţa șefului Transnistriei nerecunoscute, Vadim Krasnoselskii.

Joi, Ministerul Securității de Stat al Transnistriei a anunța dejucarea unui act terorist, care, potrivit ministerului transnistrean, era pregătit la indicaţiile conducerii Serviciului de Securitate al Ucrainei împotriva unui număr de oficiali ai republicii nerecunoscute.

„Orice declarații ‘…’ cu privire la participarea Serviciului de Securitate al Ucrainei la pregătirea unui atac terorist ar trebui considerate doar ca o provocare” – se arată în declarația publicată pe canalul Telegram al serviciului ucrainean. Serviciul de Securitate al Ucrainei a numit aceste evenimente o „provocare rusească”.

Menţionăm că, anterior, procurorul transnistrean, Anatoli Gurețki, a declarat la postul de televiziune „Primul Canal Transnistrean” că teroriștii planificau să arunce în aer o mașină plină cu 8 kg de hexogen și obiecte metalice în centrul Tiraspolului şi contau pe un număr mare de victime printre localnici. Potrivit informaţiilor ministrului de externe al republicii nerecunoscute, Vitali Ignatiev, ţinta teroriștilor era Krasnoselskii și pe o serie de alți oficiali de rang înalt./ssirbu/gpodea

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/17227721

www.tass.ru – 9 martie