Priorităţi ale procurorului Ionuţ Voineag, desemnat pentru a prelua şefia DNA

Procurorul Ionuţ Voineag, desemnat pentru a prelua şefia DNA, a declarat în cadrul interviului în Secţia pentru procurori a CSM că formarea procurorilor şi a poliţiştilor judiciari este un minus al instituţiei.

El spune că este nevoie de o pregătire mai serioasă pentru poliţiştii judiciari care vor investiga infracţiunile financiare şi care pot face audieri şi alte acte de urmărire penală sub coordonarea procurorului.

Ionuţ Voineag: Aşa cum DNA a avut primul serviciu tehnic cel mai performant acum mulţi ani de zile, îmi doresc ca DNA să aibă cel mai important şi performant serviciu al investigaţiilor financiare. Mă refer la dislocarea a 30 de ofiţeri de poliţie judiciară. În primele luni de zile nu vreau decât şcolarizare, adică îmi doresc foarte multă pregătire profesională pentru aceştia, tocmai pentru ca ei să livreze /…/, să lucreze cu echipa procuror-poliţist, să primească delegări şi, pe baza delegărilor, să facă acte de urmărire penală în paralel cu cei care se ocupă de probarea infracţiunilor /…/.

Realizator: Cu puţin timp în urmă, Secţia pentru procurori a CSM a avizat favorabil numirea procurorului Ionuţ Voineag la conducerea DNA, cu cinci voturi pentru şi unul împotrivă. Potrivit procedurii, ministrul justiţiei urmează să transmită propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, aminteşte redactorul nostru Diana Surdu./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 14 martie