Kremlinul a început acreditarea jurnaliştilor pentru Parada Victoriei din 9 mai

Parada Victoriei va avea loc în Piața Roșie pe 9 mai, iar repetiţia generală va avea loc pe 7 mai, au anunțat, luni, surse din cadrul Kremlinului. De astăzi se deschide acreditarea jurnaliștilor pentru reflectarea evenimentelor festive.

„Acreditarea jurnaliştilor se face pentru următoarele evenimente: pe 7 mai, în Piața Roșie, unde va avea loc repetiţia generală a paradei militare dedicate împlinirii a 78 de ani de la Victoria în Marele Război pentru Apărarea Patriei (cel de-al Doilea Război Mondial) şi pe 9 mai, în Piața Roșie, pentru Parada militară dedicată Zilei Victoriei” – se afirmă în comunicatul de presă.

Sursele citate au subliniat că acreditarea se face numai pe site-ul oficial al Kremlinului şi se va încheia pe 12 aprilie, la ora 12:00, ora Moscovei. Potrivit site-ului Kremlinului, cererile de acreditare sunt acceptate doar de la instituțiile de presă ruse înregistrate la „Roskomnadzor” și de la jurnaliștii străini acreditați pe lângă Ministerul rus de Externe.

Presa scrisă va putea acredita un jurnalist și un fotoreporter din partea redacției pentru reflectarea paradei, iar posturile de televiziune – o echipă de filmare formată din cel mult trei persoane./ssirbu/schelaru

https://tass.ru/obschestvo/17433981

www.tass.ru – 3 aprilie