Protest al agricultorilor în faţa reprezentanţei Comisiei Europene din Bucureşti

La Bucureşti, agricultorii s-au adunat în faţa reprezentanţei Comisiei Europene, unde protestează faţă de soluţiile găsite de Bruxelles în legătură cu tranzitul cerealelor din Ucraina. Reporterul RRA, Alexander Avram, a discutat cu directoarea Asociaţiei Producătorilor de Porumb, Alina Creţu:

Alina Creţu: Nu este un protest împotriva fermierilor ucraineni, este un protest împotriva situației creată astăzi în România, și anume faptul că tranzitul cu cereale nu este strict reglementat, nu avem o regulă de trasabilitate a mărfii care vine din Ucraina și care are ca destinație exportul către țări terțe. Din motivul acesta, fermierii sunt îngrijorați, sunt conștienți că, pentru o nouă campanie de recoltare, nu vom mai putea rezista. În mod cert, asta va duce la falimentul multor fermieri din România și multor actori din sectorul agroalimentar românesc.

Realizator: Amintim că astăzi protestează şi fermierii bulgari din acelaşi motiv, În acest context, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă posibile restricţii de circulaţie în punctele de trecere a frontierei de la Giurgiu şi Negru Vodă./csimion

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 7 aprilie