Aproximativ şase milioane de cozonaci se vor afla la vânzare în acest an, în perioada sărbătorilor pascale, mai puţini decât anul trecut, când oferta depăşea şapte 7,5 de milioane de bucăţi. Din această cantitate, 600 de mii vor merge la export unde sunt comunităţi mari de români, a declarat preşedintele patronatului român din industria de panificaţie Rompan, Aurel Popescu. El afirmă că preţul cozonacilor a fost ajustat cu indicele preţurilor la energie, gaze şi materie primă. Astfel un cozonac de aproximativ 700 de grame poate fi cumpărat cu 15-20 de lei bucata, dar preţurile pot ajunge şi la 70-80 de lei pe kg. În ceea ce priveşte preţul pâinii, preşedintele Rompan a subliniat că acesta s-a stabilizat, iar cel puţin până în toamna acestui an va rămâne nemodificat. El a subliniat că nu estimează o ieftinire, în contextul unui grâu mai ieftin care vine din Ucraina, întrucât brutarii au lucrat prea mult în pierdere.
(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 aprilie)/lcoman/ilapadat