Cel puțin cinci rachete au lovit orașul Harkov

Cel puțin cinci rachete au lovit noaptea trecută orașul Harkov, al doilea mare oraș al Ucrainei, situat în estul țării, provocând pagube la clădirile civile. Rusia lansează de luni de zile drone și rachete asupra unor ținte ucrainene, în încercarea de a deteriora infrastructura vitală.

O rachetă a lovit o casă din satul Kotliari, la sud de Harkov, în timp ce o altă a provocat un incendiu major chiar în oraș. Forțele ruse au bombardat, ieri, un parc din Harson, rănind un civil.

Potrivit informațiilor, trupele ruse au bombardat regiunea Herson din sudul Ucrainei de 45 de ori în ultimele 24 de ore. Trimisul RRA în Ucraina, Ilie Pintea, are mai multe informații.

Reporter: Potrivit localnicilor din Kotliari, o localitate din districtul Harkov, una dintre rachetele lansate în atacul de seara trecută a explodat în aer, acesta fiind motivul pentru care nu au existat victime. Chiar și așa, suflul exploziei și resturile rachetei au distrus două case, iar alte zece locuințe, un garaj și patru automobile au fost avariate.

-: Eram cu nepotul în casă și îl aud strigând: „bunicule, ești viu?”, i-am răspuns: „sunt viu”. I-am spus să fugă repede la părinți, care au scăpat și ei cu viață. Nora mea s-a îndepărtat de masa la care stătea şi spre masă au zburat schije din rachetă, ardea totul în jur. Geniștii au spus că a fost o rachetă S300. Dacă ar fi explodat pe pământ, ar fi fost un crater foarte adânc.

-: Felul acesta de atacuri nu aduce decât frică și panică în oameni.

Reporter: Potrivit administrației militare a regiunii Harkov, o altă rachetă a explodat în aer deasupra unei fabrici pentru conserve de legume, serele și mai multe clădiri fiind avariate. În Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, altă rachetă a lovit solul, însă nu au fost raportate distrugeri sau victime. Regiunea a fost atacată constant cu rachete în ultima perioadă. La sfârșitul lunii martie, un atac similar a făcut distrugeri importante în aceeași zonă./mnecula/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 aprilie