Trei dintre miniştrii propuşi de noul executiv au primit avize favorabile

Realizator: Cătălin Gomboş – Avize favorabile din partea comisiilor de specialitate au primit până acum trei dintre miniștrii propuși de noul executiv. Este vorba despre Alina Gorghiu la justiție, Ligia Deca – educație – și Florin Barbu – la Ministerul Agriculturii. Redactorul RRA Alina Stănuță urmărește dezbaterile din parlament și revine acum, în direct. Bună ziua!
Reporter: Bună ziua! Aici, în parlament, audierile în comisiile de specialitate se desfășoară în ritm accelerat. Voturile în favoarea candidaților propuși vin din partea PSD și PNL, în timp ce USR și AUR critică nominalizările și acuză graba cu care sunt desfășurate aceste ședințe. Ministrul propus la agricultură, Florin Barbu, arăta că atragerea fondurilor europene și continuarea programului de susținere a fermierilor sunt câteva dintre prioritățile sale. Florin Barbu a mai spus că va acționa și pentru creșterea suprafețelor agricole, prin continuarea investițiilor în irigații.
Florin Barbu: Suprafața de două milioane de hectare trecută în programul de reabilitare a infrastructurii principale de irigații; sunt sigur că în anul următor vom realiza acest program de reabilitare a infrastructurii principale de irigații. În perioada următoare vom lansa ghidul pentru organizațiile de udători să acceseze aceste fonduri europene și, mai mult, în funcție de resursele financiare ale Ministerului de Finanțe și în discuția pe care o voi avea cu domnul premier, încerc să lansez și un program pe fiecare fermă pentru achiziționarea de instalații de irigat.
Reporter: Și Alina Gorghiu, propusă pentru a ocupa funcția de ministru al justiției, a primit aviz favorabil. Ea a declarat că va milita pentru o justiție eficientă, echitabilă și în termene rezonabile pentru soluționarea cauzelor. Pentru Ligia Deca, prioritățile în noul mandat de la Ministerul Educației sunt respectarea angajamentului asumat pentru cadrele didactice, dotarea corespunzătoare a școlilor sau combaterea abandonului școlar. Și Sorin Grindeanu a primit aviz favorabil pentru Ministerul Transporturilor. Audierile continuă aici, în parlament, vom reveni.
Realizator: Mulțumim, Alina Stănuță./dpop/asalar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (14 iunie)