Comisia Europeană propune un ajutor financiar pentru Ucraina, pentru următorii patru ani

„Radiojurnal” – Realizator: Mihaela Mihai – Comisia Europeană propune un ajutor financiar de 50 de miliarde de euro pentru următorii patru ani pentru Ucraina, țară afectată de mai bine de un an de războiul început de Federația Rusă. Pachetul de sprijin face parte dintr-o propunere mai amplă de rectificare bugetară de 66 de miliarde de euro, prezentată astăzi de șefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen:
Ursula von der Leyen: Pentru Ucraina, propunem o rezervă financiară de 50 de miliarde de euro. Aceasta include împrumuturi și granturi. Rezerva va oferi perspective pe termen lung pentru Ucraina și ar trebui să ofere aceeași predictibilitate și pentru alți donatori și investitori. Această rezervă ne va ajuta să calibrăm ajutorul către Ucraina în funcție de evoluția situației în teren.
Realizator: Potrivit corespondentului RRA la Bruxelles, Bogdan Isopescu, rectificarea bugetară vizează, pe lângă Ucraina, alte două mari domenii. Este vorba de competitivitatea economică axată în jurul noilor tehnologii prietenoase cu mediul și fonduri suplimentare pentru statele membre de la graniță pentru a face față migrației, dar și către statele de proveniență ale migranților./lcoman/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (20 iunie)