Consumul anumitor alimente este important pentru prevenirea bolii Alzheimer. Vitamina E adăugată în dietă neutralizează radicalii liberi din creier şi din tot organismul. Vitamina E se găseşte în roşii, ardei gras, spanac, avocado, seminţe şi nuci, alimente care trebuie să fie prezente zilnic în dietă. În plus, sunt necesare vitaminele B, în special vitaminele B9, B12 şi acid folic, care ajută la prevenirea modificărilor creierului legate de vârstă. Alimentele bogate în vitamine B sunt peştele, carnea de pasăre, ouăle, cartofii, sfecla, broccoli, spanacul, lintea, conopida, varza, pătrunjelul. Un alt ingredient benefic este turmericul. Pigmentul său galben are un efect pozitiv asupra protecţiei împotriva leziunilor cerebrale legate de vârstă. Un studiu recent demonstrează că locuitorii din mediul rural din India care consumă cantităţi mari de turmeric au cea mai scăzută incidenţă a bolii Alzheimer din lume – de cinci ori mai mică decât cea a europenilor./ddaniela
www.actualno.com – 21 iunie