Reacţii internaţionale la evoluţia evenimentelor din Rusia

La București, președintele Klaus Iohannis a anunțat că autoritățile române monitorizează îndeaproape evoluția evenimentelor din Rusia. „Sunt permanent informat despre dezvoltări. Suntem în contact constant cu aliații„, a scris pe Twitter șeful statului. Același mesaj a venit și din partea premierului Marcel Ciolacu.
Potrivit colegilor de la Radio Chișinău, Ministerul de Externe al Republicii Moldova a emis o atenționare de călătorie în legătură cu situația din Federația Rusă. Evenimentele din această țară sunt urmărite cu atenție de NATO, a spus pentru Reuters purtătoarea de cuvânt a Alianței Nord-Atlantice, Oana Lungescu.
Și Statele Unite sunt atente la ce se întâmplă în Rusia, iar subiectul a fost discutat de secretarul de stat american Antony Blinken cu miniștrii de externe din G7, ai celor mai puternice economii ale lumii, precum și cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă.
La Londra, unde a fost convocat comitetul pentru situații de urgență al guvernului Marii Britanii, așa-numitul COBRA, premierul Rishi Sunak a dat și el asigurări că este în legătură cu aliații.
În Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a afirmat că revolta mercenarilor Wagner arată slăbiciunea Rusiei, o țară „căzută în rău și haos”./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 iunie