Creşterea numărului de persoane care au acces la produse culturale diversificate şi de calitate face parte din viziunea Ministerului Culturii

Creşterea numărului de persoane care au acces la produse culturale diversificate şi de calitate face parte din viziunea Ministerului Culturii, pentru viitorii şapte ani.

Anunţul a fost făcut de ministrul Raluca Turcan într-o sesiune de informare dedicată instituţiilor şi organizaţiilor culturale din Regiunea de Dezvoltare Centru. Aceasta s-a referit la ţintele celor două politici publice asumate şi anume: Cultura deschisă şi Cultura viitorului.

Raluca Turcan: Politici publice pe care le lansăm în dezbatere și care să se concretizeze într-un cadru normativ care, pe termen lung, unu, să definească viziunea pe care e nevoie să o urmăm în domeniul culturii; doi, cum creştem accesilitatea culturii, astfel încât să garantăm accesul la cultură cât mai multor persoane; și, trei, cum conectăm domeniul cultural, până la urmă, la o Românie europeană şi o societate care privește spre viitor din perspectiva digitalizării.

Realizator: Potrivit corespondentei RRA Carmen Vulcan, la consultările din domeniul cultural de la Sibiu au participat reprezentanţi ai unor ONG-uri şi instituţii publice, dar şi antreprenori din zona culturală din centrul ţării./cpodea