Polițiștii din penitenciare au protestat în fața Camerei Deputaților

Polițiștii din penitenciare au protestat, astăzi, în fața Camerei Deputaților, nemulțumiți de proiectul de lege privind retragerea beneficiilor pentru cei care lucrează în sistemul de apărare, fie ei militari sau polițiști, dar și de faptul că acest lucru nu s-a realizat prin consultarea cu sindicatele.

Ștefan Teoroc, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor din Penitenciare, spune că sistemul este menținut funcțional prin efectuarea de ore suplimentare de către personalul existent.

Ștefan Teoroc: Acest pachet de legi de pensii ar fi trebuit luat în discuţie în principal cu sindicatele şi corelat cu măsuri în compensare. Adică, nu poţi să vii să constaţi că ai o schemă de posturi vacante de 30% şi că singura soluţie ca să-ţi faci misiunile în poliţie şi în poliţia penitenciară e munca suplimentară.

Pe de altă parte, ştii în ce condiţii de muncă se lucrează şi care sunt riscurile. Nu se face absolut nimic în sensul acesta, dimpotrivă, salarizarea se menţine blocată din 2017 şi sunt o serie lungă de drepturi care sunt încă plafonate şi suspendate. Nu înţelegem exact strategia Guvernului într-o perioadă în care geo-politic nu stăm bine. Acesta este respectul pe care Guvernul îl arată militarilor şi poliţiştilor din România./bcodreanu/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 iunie