Nava-școală „Mircea” pleacă luni în marșul internațional de practică marinărească

Peste 60 de studenți ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanța și 12 de la academii partenere din șapte țări vor pleca mâine cu nava-școală „Mircea” în marșul internațional de practică marinărească pe Marea Mediterană și pe Marea Neagră.

Perioada de instrucție va fi de aproape o lună, timp în care velierul va acosta în porturi din Grecia, Italia și Turcia. Are detalii corespondentul RRA Sorin Cealera.

Reporter: Tinerii cadeți se vor instrui sub supravegherea instructorilor din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” aflați la bordul navei, scopul marșurilor de instrucție fiind acela de a le forma viitorilor ofițeri ai Forțelor Navale Române și ai Poliției de Frontieră deprinderile specifice carierei pe care și-au ales-o.

Pe timpul staționării în cele trei porturi, nava-școală „Mircea” va avea și o importantă misiune de reprezentare, velierul fiind declarat oficial, în anul 2019, Ambasador Onorific în Serviciul României, iar în anul 2022 Ambasador al României Sustenabile.

De asemenea, nava simbol a Forțelor Navale Române va promova, în porturile în care va ajunge, tradițiile marinărești și școala românească de marină. În toate cele trei porturi, velierul va fi deschis pentru vizite./geftene/cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 2 iulie