Guvernul a decis recent că fermierii înscriși în programul Tomata pot să își vândă marfa până la data de 15 iulie

Guvernul a decis recent că fermierii înscriși în programul Tomata pot să își vândă marfa până la data de 15 iulie.

Legumele s-au copt mai greu în această primăvară, iar cultivatorii au solicitat prelungirea termenului inițial, spune adjunctul Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin, Adina Bâte.

Adina Bâte: Se prelungește valorificarea tomatelor și în perioada 1-15 iulie 2023, inclusiv. S-a prelungit și termenul limită până la care se pot depune documentele justificative la Direcția pentru Agricultură Județeană Caraș-Severin, respectiv până la data de 18 iulie 2023, inclusiv.

Datorită temperaturilor scăzute din primăvara acestui an, datorită ploilor și luminii insuficiente, la noi în județ nu au reușit decât 5 legumicultori să-și valorifice producția până în prezent, dar, în urma prelungirii perioadei de valorificare, sunt convinsă că majoritatea vor putea să își vândă tomatele astfel să beneficieze de acest ajutor de stat.

Realizator: Ajutorul de minimis este de 3.000 euro pentru fiecare beneficiar eligibil care valorifică cel puțin 3 kg de roșii pe metru pătrat de pe o suprafață de 1.000 m² de solarii sau sere, precizează Hardy Cvoica, de la Radio România Reșița./cpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 3 iulie