Directorul CIA crede că Vladimir Putin va încerca să se răzbune pe Evgheni Prigojin

Directorul CIA, William Burns, a declarat că este probabil ca preşedintele rus, Vladimir Putin, să caute încă să se răzbune pe Evgheni Prigojin – liderul grupului de mercenari Wagner care au lansat o revoltă de scurtă durată în luna iunie.

Kremlinul a luat măsuri pentru a prelua controlul asupra elementelor armatei private a lui Prigojin. Directorul CIA afirmă că Vladimir Putin încearcă să obţină timp pentru a stabili cum să gestioneze problema Prigojin. El a opinat că liderul rus va încerca, probabil, să îl separe pe domnul Prigojin de grupul său de mercenari, care sunt încă utili pentru Moscova.

În cadrul acordului cu Moscova pentru a pune capăt revoltei, liderul Wagner a acceptat să meargă în exil în Belarus. Vladimir Putin este o persoană care crede că „răzbunarea este un fel de mâncare servit cel mai bine rece”, a spus William Burns, adăugând că ar fi surprins dacă domnul Prigojin ar scăpa de pedepse suplimentare. „Dacă aş fi în locul lui Prigojin, nu mi-aş concedia degustătorul de mâncare”, a adăugat directorul CIA./mbrotacel/cpodea

BBC SERVICIUL MONDIAL – 21 iulie