Papa Francisc propune să se întâlnească cu Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii

Papa Francisc propune să se întâlnească cu Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii într-unul din aeroporturile din Moscova, când avionul pontifului se va opri pentru realimentare în drumul spre Mongolia sau înapoi, a anunțat astăzi pentru Tass Leonid Sevastianov, președintele Uniunii Mondiale a credincioșilor de rit vechi, care a făcut referire la o conversație personală avută cu Pontiful.
Papa propune să nu se mai amâne, să se întâlnească cu Patriarhul Kirill pe unul dintre aeroporturile din Moscova, în Domodedovo sau Vnukovo, când va zbura spre Mongolia. Atunci el se va afla la Moscova pe unul dintre aeroporturile pentru realimentare„, a spus Sevastianov.
Potrivit acestuia, prima întâlnire a Partriarhului Kirill cu Papa de la Roma a avut loc în 2016, pe aeroportul de la Havana, acum poate avea loc o întâlnire similară.
Aeroportul este considerat o zonă de tranzit, neutră, nu ar provoca opoziție din partea celor care se opun vizitei pontifului în Rusia. Dacă din partea Patriarhului va exista un răspuns, o astfel de întâlnire ar putea avea loc pe 31 august, în drumul Papei spre Mongolia, sau la întoarcere, pe 4 septembrie„, a adăugat Sevastianov./snicolau/ctuluc

www.tass.ru – 23 iulie