Comisia Europeană anunţă că va achiziţiona încă 12 avioane echipate pentru stingerea incediilor

Comisia Europeană anunţă că va achiziţiona încă 12 avioane echipate pentru stingerea incediilor şi îşi va înfiinţa propria flotă pentru a răspunde mai bine fenomenului. Avioanele vor fi poziţionate în ţările europene din bazinul Mării Mediterane, acolo unde au loc cele mai multe incendii, cum se întâmplă şi în acest an.

Actualmente, Mecanismul Civil European acţionează cu o flotă de tranziţie ce conţine avioane specifice din statele membre şi doar două ale Comisiei. Un motiv în plus pentru care Comisia Europeană îşi creează propria flotă pentru a face faţă mai bine incendiilor.

Miriam García Ferrer, purtătorul de cuvânt al Comisiei în acest domeniu: Formarea acestei flote va lua timp, pentru că producția internațională a fost amânată, așa că piața este limitată și nu poate să ofere aceste avioane imediat. Conform programării, primele avioane de tipul Canadair se vor alătura flotei actuale în 2027. De asemenea, vom termina în curând negocierile și cu un alt producător pentru a crește flota europeană. /geftene/lalexandrescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 27 iulie