MAE al Rusiei a reamintit SUA ce așteaptă Rusia în schimb la reluarea Acordului cerealelor

Rusia dorește îndeplinirea celei de a doua părți a înțelegerii Inițiativa Mării Negre, trecut pe hârtie și certificată de secretarul general al ONU, a declarat pe Telegram purtătorul de cuvânt a Ministerului de Externe al Federației Ruse, Maria Zaharova, ca răspuns la rugămintea SUA de a clarifica poziția Moscovei cu privire la Acordul cerealelor.

După cum relatează RIA – Novosti, șeful Departamentului de sancțiuni al Departamentului de Stat, James O ‘Brien, a declarat că Washingtonul vrea explicații de la Moscova în legătură cu ceea ce ar dori aceasta în schimbul reluării Inițiativei cerealelor de la Marea Neagră. „Repetăm încă o dată pentru cei din Departamentul de Stat: vrem îndeplinirea celei de a doua părți a înțelegerii „Inițiativa Mării Negre”.

Tot ceea ce este înregistrat pe hârtie este certificat de secretarul general al ONU. Dacă informațiile de pe site-ul Ministerului rus de externe nu sunt suficiente, atunci un reprezentant al Ambasadei SUA se poate adresa Ministerului de Externe pentru explicații suplimentare”, a scris Zaharova./snicolau/schelaru

www.ria.ru – 5 august