Două drone de luptă au fost doborâte în apropiere de Moscova, a comunicat e Telegram primarul Moscovei

În zona Domodedovo și a șoselei Minsk au fost doborâte două drone, a comunicat pe Telegram primarul Moscovei, Serghei Sobianin. „A fost o încercare de a zbura spre oraș a două drone de luptă. Ambele au fost doborâte de apărarea antiaeraină. Una în zona Domodedovo, a doua în zona șoselei Minsk”, a scris edilul Moscovei. Potrivit afirmațiilor acestuia, nu există informații despre victime. Serviciile de urgență lucrează la fața locului.
Canalul de Telegram Mash scrie că una dintre drone a fost doborâtă în raionul Odințovski. Locuitorii Moscovei infomează că au auzit zgomote puternice în raionul Lefortovo, scrie RBK.
Distrugerea celor două drone a fost confirmată de Ministerul Apărării. Potrivit datelor departamentului, deasupra teritorului regiunii Moscova a fost zădărnicită o încercare a Ucrainei de a efectua un atac cu drone. Ca urmare a atacului terorist zădărnicit, nu există victime și distrugeri, a precizat Ministerul Apărării pe Telegram.
Reamintim că în ultimul timp s-au înmulțit încercările de atacuri cu drone asupra Moscovei și regiunii Moscova. Pe 6 august, o dronă a fost doborâtă în raionul Podolskii din regiunea Moscovei, iar pe 30 iulie și 1 august dronele au atacat complexul „Moskva-City”. Cu o săptămână înainte de aceasta două drone au deteriorat clădirile de pe bulevardul Komsomolskii și de pe bulevardul Lihaciov. Ieri, Kremlinul a explicat intensificarea „atacurilor teroriste” ale Ucrainei cu utilizarea de drone prin aceea că nu poate obține succese în timpul contraofensivei./snicolau/dstanesc

(www.rosbalt.ru – 9 august)