Premierul Marcel Ciolacu va discuta cu înalți oficiali europeni despre măsurile asumate de România prin PNRR

Premierul Marcel Ciolacu va discuta astăzi, la Bruxelles, cu înalți oficiali europeni pe tema măsurilor asumate de România prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Ieri, șeful Guvernului s-a declarat convins că împreună cu partenerii europeni va fi găsită o soluție justă pentru actualizarea cadrului fiscal, în condițiile în care există semnale că la nivelul Comisiei Europene vor fi recunoscute eforturile financiare deosebite făcute de țara noastră pentru susținerea Republicii Moldova și a Ucrainei.
Marcel Ciolacu: Sunt decis să nu renunț la vreo reformă și să livrăm tot ce ne-am asumat. Încheiem renegocierea PNRR. Finalizăm noua formă a programului REPowerEU, vom face reforma pensiilor, depunem Cererea de plată numărul 3 și vom lua măsurile fiscale care să ne permită dezvoltare sustenabilă a României.
Sunt dispus să îmi pun pe masă mandatul de premier și să îmi asum răspunderea, alături de Guvern, pe măsurile fiscale agreate cu Comisia Europeană. În același timp, însă, în spiritul solidarității europene, sunt absolut convins, și există deja semnale în acest sens, că și Comisia va recunoaște eforturile financiare deosebit făcute de noi în acest an pentru susținerea Ucrainei și Republicii Moldova.
Realizator: Tot la Bruxelles, șeful executivului îi va vizita peste o jumătate de oră pe cei doi români răniți în exploziile de la Crevediași şi care au fost transferați la Spitalul Militar Regina Astrid./atataru

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 1 septembrie)