Pompierii continuă să supravegheze zona stației GPL din Sectorul 3 al Capitalei

Au fost scurgeri de gaze aseară în Capitală, la o stație GPL din Sectorul 3, de pe Bd. Energeticienilor. S-a stricat un robinet de alimentare a cisternei cu combustibil. Acum în zonă nu mai este niciun pericol, însă pompierii au rămas să monitorizeze situația, au spus autoritățile. Iar perimetrul de siguranță se va menține până când se va finaliza transferarea combustibilului din cisterna cu probleme. Cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au evacuat persoanele aflate într-o sală de sport din proximitatea stației GPL, unde se desfășura un meci de handbal și 50 de persoane din zonă.
Alexandru Precup, reprezentant ISU București: În prima fază, am făcut un dispozitiv de perdea de apă peste respectiva butelie de GPL, după care, împreună cu reprezentantul operatorului economic, s-a montat urgent o supapă de siguranţă şi în momentul de faţă nu mai sunt scăpări în atmosferă. S-a făcut și un perimetru de 200 de metri aici. Bineînțeles că am evacuat o parte din populație, inclusiv sala de sport care era în proximitatea acestei locații(o sală de sport unde se disputa un meci de handbal) și 50 de persoane care se aflau în proximitatea acestui amplasament GPL. Nu mai există niciun pericol. Rămânem în continuare până la rezolva aceste situații. Am ajuns în timp util și au fost luate măsurile de protecție necesară.
Realizator: Prefectul municipiului București a anunțat că stația GPL era închisă în urma unui control făcut urmă cu trei zile, pentru că specialiștii de la ISCIR au constat că amplasamentul actual nu mai respectă amplasamentul inițial, pentru care au fost emise avize. Între timp, autoritățile continuă verificările la stațiile de gaz petrol lichefiat din toată țara, dar și la benzinării./eradu

RRA – 3 septembrie