Stația GPL de la Crevedia avea retrasă autorizația de funcționare încă din 2020

Realizator: Mira Gomboş – Stația GPL de la Crevedia avea retrasă autorizația de funcționare încă din 2020, din cauza mai multor nereguli depistate de ISU Dâmbovița în urma unor controale inopinate, a declarat, duminică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Raed Arafat a prezentat și un raport preliminar în care a explicat modalitatea de intervenție a pompierilor, care nu au știut de la bun început că era vorba de o explozie a unor cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat.
Raed Arafat: În data de 26 august 2023, ora 18:48, Inspectorat pentru Situații de Urgență Dâmbovița a fost anunțat, prin 112, despre faptul că în Crevedia a fost o explozie urmată de incendiu la o locuință. Inițial așa a fost apelul dat Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt. Anunțarea evenimentului a fost efectuată de către cetățenii care locuiau în apropierea zonei de acțiune a situației de urgență, iar pentru evenimentul pus au fost ulterior primite mai multe apeluri prin care se anunță că în zonă s-a produs o explozie în urma căreia au fost afectate mai multe case de locuință și la fața locului existând mai multe persoane rănite. ISU Dâmbovița este cel care a fost anunțat inițial despre producerea exploziei la o casă urmată de un incendiu în comuna Crevedia.
Realizator: Raed Arafat a mai spus că peste 2.000 de deficiențe au fost constatate în urma controalelor efectuate la stațiile de carburanți din întreaga țară. Amintim că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu moartea a trei oameni și cu rănirea a peste 50, majoritatea pompierii./rpatulea/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (3 septembrie)