Consilierul Ambasadei Rusiei în România a fost convocat la Ministerul român de Externe

*Acest conținut a fost creat în Rusia şi necesită să fie verificat din alte surse media independente

Consilierul Ambasadei Rusiei la București, Elena Kopnina, a fost convocată de urgență, sâmbătă, la Ministerul de Externe al României, unde i-a fost transmis protestul în legătură cu încălcarea spațiului aerian al României de către o dronă similară celor folosite de forțele ruse, au anunţat surse din cadrul Ministerului de Externe al României.

„Secretarul de stat pentru afaceri strategice, Iulian Fota, a transmis protestul părții române în legătură cu violarea spațiului aerian al României, ca urmare a descoperirii pe teritoriul ţării a unor fragmente de dronă similare celor folosite de forțele ruse în cadrul agresiunii împotriva Ucrainei” – se afirmă în comunicatul ministerului român. Secretarul de stat a cerut părții ruse să „înceteze atacurile împotriva populației și a infrastructurii ucrainene, inclusiv a celor care ar amenința în vreun fel securitatea cetățenilor români din regiune”.

Ministerul român al Apărării a anunţat de două ori – marți și sâmbătă – descoperirea de fragmente de drone în județul Tulcea (sud-estul României). În prezent se efectuează o expertiză pentru a stabili ora și împrejurările în care acestea au căzut pe teritoriul țării.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, că partea română condamnă incidentul, care, în opinia sa, a fost cauzat de atacurile rusești împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre./ssirbu/gpodea

https://tass.ru/politika/18697563

www.tass.ru – 10 septembrie