Mii de persoane sunt afectate de greva de avertisment de două ore organizată de sindicatele feroviare

Mii de persoane sunt afectate de greva de avertisment de două ore, organizată în această dimineață de sindicatele feroviare. Deși protestul a încetat în urmă cu o oră, va mai dura ore bune până când traficul feroviar va reveni la normal. Mai multe detalii are acum în direct reporterul RRA Alexandru Lancuzov, care se află în Gara de Nord din București. Alex, bună dimineața! Te ascultăm.
Reporter: Bună dimineața! Toate trenurile care sosesc și pleacă din Gara de Nord din București au întârzieri mari, în medie de două ore, de exemplu, la sosiri, 160 de minute. Aproape trei ore întârziere pentru un tren care vine de la Satu Mare, iar un alt tren care pleacă de la București la Brașov are 110 minute de întârziere. În cele două ore ale grevei de avertisment de la CFR Infrastructură au fost afectate aproximativ 300 de trenuri, din care 266 de garnituri ale CFR Călători, operatorul feroviar de stat. Călătorii sunt foarte nemulţumiţi de această situație. Până la ora 7:00 nu s-a anunţat la difuzoare nimic. Sunt călători care aveau trenuri spre aeroport sau alte legături pe care, iată, riscă să le piardă. Sindicaliștii de la Căile Ferate au spus că această grevă de avertisment a fost declanșată din cauza lipsei de investiţii la calea ferată și a salariilor mici din sistemul feroviar.
Realizator: Mulțumim foarte mult! A fost din Gara de Nord din București, colegul nostru Alexandru Lancuzov.(Realizator: Laurenţiu Văduva – Reporter: Alexandru Lancuzov)/RADOR RADIO ROMÂNIA//bcodreanu/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI, 15 septembrie