Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, organizat la Buzău, se află în cea de-a treia zi de desfășurare

„Radiojurnal” – Realizator: Ciprian Sasu – Târgul de Carte Gaudeamus Radio România, organizat la Buzău, se află în cea de-a treia zi de desfășurare. Zeci de expozanți îi așteaptă pe cei pasionați de lectură la evenimentul care se desfășoară până duminică, după cum relatează corespondentul RRA Cristina Moise.
Reporter: Până la ora 20:00, porțile Centrului Muzeal I. C. Brătianu sunt deschise vizitatorilor dornici de reîntâlnirea cu cartea. Cei mai mulți vizitatori sunt elevi din tot județul. Spre exemplu, de la Școala Padina.
-: Mi-am luat doar două cărți, fiindcă nu m-am simţit foarte atrasă. Cea cu Premiul Nobel pentru pace 2014, adică „Eu sunt Malala”, și una pentru copii mici, pentru surioara mea.
-: 30 de edituri din țară sunt prezente la Târgul de Carte Gaudeamuzde la Buzău, plus comunitățile albaneză și macedoneană.
Reprezentant al comunității macedonene din România: În primul rând trebuie să cunoașteți și obiceiurile noastre, obiceiurile și tradițiile poporului macedonean, a românilor de etnie macedoneană. Ne luptăm din răsputeri să transmitem limba, portul, tradiția, obiceiurile și, ce este cel mai important, copiii să învețe să știe despre bunici și străbunici. Sunt mulți care iau cărți. E o atmosferă plăcută. Mulțumim Gaudeamus pentru că ne oferiți posibilitatea să ne facem cunoscuți.
Reporter: De la ora 13:00, vineri, la Gaudeamus Buzău au loc cinci lansări de carte sub sigla Primăriei municipiului Buzău, iar de la ora 16:00 un concert al orchestrei Liceului de Arte „Margareta Sterian”./abranescu/ilapadat

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (22 septembrie)