Cod portocaliu de vreme severă în jumătatea de vest a țării

Jumătatea de vest a țării se va confrunta astăzi cu ploi și descărcări electrice. Un cod portocaliu de vreme severă va intra în vigoare la ora 15:00 și va fi activ până la noapte, la ora 3:00. Se anunță cantități însemnate de ploaie în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj și sudul județului Hunedoara.

Până atunci, chiar la această oră a intrat în vigoare și un cod galben de instabilitate atmosferică, vijelii și posibil grindină în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei. Avertizarea expiră mâine dimineață, la ora 10:00. Săptămâna viitoare, însă, se menține vremea frumoasă la nivelul întregii țări, doar mâine va mai ploua izolat. Altfel, temperaturile vor fi peste media perioadei, dar mai scăzute ca săptămâna aceasta.

Iris Răducanu de la Administrația Națională de Meteorologie: De luni, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor. Se vor mai semnala câteva ploi doar prin zona de munte, izolat, dar de marți, vreme absolut frumoasă, fără precipitații.

Însă, temperaturile vor rămâne mult mai ridicate decât ar fi normal în această perioadă, chiar dacă nu vor mai depăși 30 de grade, cum s-a întâmplat în weekend-ul trecut. În această săptămână ne așteptăm la temperaturi ce se vor încadra, în general, la nivelul întregii țări, între 22 de grade – în depresiunile din estul Transilvaniei, și până la 30 de grade – în sudul teritoriului./geftene/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 24 septembrie