Preşedintele Joe Biden învinuieşte republicanii pentru blocajul bugetar din SUA

Preşedintele american, Joe Biden, a pus pe seama „republicanilor radicali” blocajul bugetar din cauza căruia Guvernul american se află la o săptămână distanţă de intrarea în incapacitate de plată.

În cadrul unui eveniment pentru acordarea unor distincţii în Congres, domnul Biden i-a îndemnat pe republicani să respecte acordul convenit în luna mai pentru a menţine finanţarea agenţiilor guvernamentale federale.

„Să ne înţelegem clar – dacă guvernul intră în incapacitate de plată, acest lucru înseamnă că membrii Congresului, membrii Armatei SUA, vor trebui să continue să lucreze fără a fi plătiţi. O intrare în incapacitate de plată a guvernului poate avea impact asupra tuturor sectoarelor – de la siguranţă alimentară, la cercetarea pentru cancer, la programele pentru copii. Finanţarea guvernului este una dintre responsabilităţile fundamentale ale Congresului şi este timpul ca republicanii să înceapă să facă treaba pentru care au fost aleşi de americani”, a spus preşedintele Biden./mbrotacel/gpodea

BBC SERVICIUL MONDIAL – 24 septembrie