O echipă internațională de oameni de știință a ajuns la concluzia că, începând din 1990, consumul global de sifon și băuturi dulci a crescut cu 16%, iar în unele părți ale Africii, volumul de băuturi dulci consumate aproape că s-a dublat, a anunţat serviciul de presă al Universității Americane Tufts. Un studiu în acest sens a fost publicat în revista Nature Communications. „Consumul de băuturi dulci a crescut considerabil în ultimele decenii, în ciuda eforturilor de a reduce atractivitatea acestora pentru consumatori, unele populații dovedindu-se deosebit de vulnerabile la această tendință. Sperăm că descoperirile noastre vor ajuta la elaborarea unor politici mai eficiente la nivel național și global” – a spus profesorul de la Universitatea Tufts, Dariush Mozaffarian, ale cărui afirmaţii sunt citate de către serviciul de presă al universității. Profesorul Mozaffarian și colegii săi au examinat datele colectate în cadrul proiectului Global Dietary Database. Aceasta este o bază de date în care toate studiile alimentare majore, care au fost efectuate în 185 de țări membre ONU din 1990 până în prezent, sunt adunate și procesate treptat. (https://nauka.tass.ru/nauka/18897651)/ssirbu/ddaniela
RADOR RADIO ROMÂNIA (5 octombrie)