O actriță face noi dezvăluiri despre Gérard Depardieu: „Nimeni nu a spus niciodată nimic”

Actriţa franceză Anouk Grinberg a vorbit despre afacerea Gérard Depardieu în timpul unui interviu pentru revista „Elle”. Ea susține că l-a văzut pe actor agresând femei pe platourile de filmare în anii 1990. De asemenea, denunță „tăcerea asurzitoare” din lumea cinematografiei pe această temă. Întregul interviu urmează să fie publicat joi, dar au fost deja împărtășite elemente. Actorul este acuzat de 13 femei de agresiune sexuală conform unei anchete Mediapart. Gérard Depardieu neagă faptele de care este acuzat. Reclamantele au rămas anonime, cu excepția actriței Charlotte Arnould. Anouk Grinberg o cunoaște bine. Ea își justifică poziţia adopatată acum: „Charlotte este singură în fața tuturor, de aceea trebuie să mergem înainte ca grup, de aceea ies din pădure”.
În interviul său, actrița asigură că „toți cei care au lucrat cu Depardieu știu că el atacă femeile”. „ Când spune (…) că nu a agresat niciodată o femeie, eu l-am văzut făcând-o în tot acest timp”, declară ea, cu referire la scrisoarea deschisă publicată de actor pentru a dezminți faptele de care este acuzat. Ea mai detaliază: „L-am văzut punând mâinile pe fesele femeilor, atingându-le sânii, organele genitale în timp ce glumea”. De asemenea, ea susţine că l-a auzit pe actor vorbindu-le trivial femeilor şi „şi nimeni nu a spus niciodată nimic”
Anouk Grinberg, care a fost partenera lui Bertrand Blier, un prieten al actorului, declară în continuare: „El și Blier se stârneau reciproc să umilească femeile și să râdă despre asta. Echipa le arătt loialitate și râdea, de asemenea, pentru a le face pe plac ‘regilor’. În acel moment al vieții mele, nu aveam altă opțiune decât să râd cu haita pentru a (…) avea un loc mic”. (www.lesoir.be – 11 octombrie)/rcostea

RADOR RADIO ROMÂNIA (13 octombrie)