Ediția aniversară „Astra Film Festival” urmează să înceapă la Sibiu

La Sibiu începe astăzi cea de a 30-a Ediție a Festivalului Internațional de film documentar „Astra Film Festival”, cea mai importantă manifestare dedicată filmului de non-ficțiune din România.

Timp de o săptămână, publicul va putea vedea peste 130 de pelicule documentare realizate de cineaști din întreaga lume. Proiecții și evenimente speciale, dar și un program dedicat exclusiv copiilor „Astra Film Junior”. Cu detalii corespondenta RRA Carmen Vulcan.

Reporter: Gala de deschidere „Astra Film Festival” de la Sibiu va avea loc în această seară la Sala Thalia, cu proiecția unui film documentar despre viața actualului președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski. Directorul fondator al Festivalului, Cineastul Dumitru Budrala.

Dumitru Budrala: În ediția aniversară, din anul acesta, am făcut un film de excepție: „Întâlnindu-l pe Zelenski”. Filmul este co-regizat de laureatul premiului Emmy, André Singer și de regizorul și actorul, Liev Schreiber. Filmul urmărește povestea lui Volodimir Zelenski începând de la copilăria lui petrecută în URSS și până în zilele de faimă și succes în industria show business-ului urmate, desigur, de președenția Ucrainei. În cadrul Galei de deschidere va participa scriitorul și publicistul Emil Hurezeanu, la un panel cu André Singer și alți invitați surpriză.

Reporter: Toate informațiile despre programul Festivalului de la Sibiu se găsesc pe site-ul astrafilm.ro. de unde pot fi achiziționate și bilete online./apostelnicu/ctuluc

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 octombrie