Întâlnirea de lucru a membrilor Comisiei pentru cultură și media cu membrii Consiliului de Administrație al Societății Române de Televiziune
În data de 16 octombrie a.c., la sediul TVR, a avut loc o întâlnire de lucru a membrilor Comisiei pentru cultură și media cu membrii Consiliului de Administrație al SRTv.
Întâlnirea a avut loc în contextul în care, în această perioadă, se află pe agenda Comisiei pentru cultură și media o serie de inițiative legislative care propun modificări substanțiale ale Legii 41/1994, iar punctul de vedere al conducerii Televiziunii Române este esențial din perspectiva eficientizării activității instituției.
În cadrul discuțiilor au mai fost abordate și alte subiecte ce au vizat situația investițiilor și perspectivele de dezvoltare ale Televiziunii publice, în contextul unei piețe a furnizorilor de servicii media audiovizuale marcată de o competiție acerbă.
În cadrul întâlnirii, președintele Comisiei pentru cultură și media, senatorul Vlad Mircea Pufu, a afirmat că se impune o colaborare mult mai strânsă între SRTv și Parlamentul României pentru a fi identificate cele mai bune soluții legislative menite să eficientizeze activitatea televiziunii publice, cu scopul de a crește vizibilitatea acesteia pe piața furnizorilor de servicii media audiovizuale.
Senatorul Lucian Romașcanu a reiterat ideea separării celor două funcții de conducere în cadrul Societății, cea de președinte al CA și cea de director general, precum și introducerea în textul legii a incompatibilității funcției de membru în Consiliul de Administrației cu statutul de angajat al televiziunii publice, cu excepția reprezentanților personalului angajat.
La rândul său, senatorul Liviu Brătescu a salutat sprijinul acordat TVR Moldova, iar senatorul Lóránd Turos a apreciat reînființarea posturilor TVR INFO și TVR Cultural.
Președintele director – general al SRTv, Dan Cristian Turturică, a apreciat interesul manifestat de membrii Comisiei pentru cultură și media față de activitatea și provocările cu care se confruntă Televiziunea Română și a reiterat nevoia creșterii alocărilor de la bugetul de stat pentru instituția pe care o conduce, întrucât bugetul actual al Societății este grevat într-o proporție covârșitoare de plata salariilor și plățile către SNR, rămânând disponibile puține resurse pentru dezvoltare.
La finalul întâlnirii, membrii Comisiei au vizitat studioul 4 al Televiziunii Române, locul intrat în istorie întrucât de aici s-a transmis în timpul Revoluției din 1989. Pe lângă studioul 4, au mai fost vizitate arhiva, centrul multicanal și studioul 2.