Bananele nu trebuie combinate cu anumite alimente şi băuturi

Bananele se numără printre cele mai gustoase fructe care ne oferă energie şi pe care le putem consuma atât crude, cât şi într-o serie de reţete delicioase. Mulţi le preferă şi ca alternativă sănătoasă la deliciile culinare, putând fi ingredientul principal în reţete de clătite sau pâine. În acelaşi timp, însă, trebuie să acordăm o atenţie deosebită consumului de banane, pentru că uneori s-ar putea să nu fie o alegere foarte inspirată. Aceste fructe sunt greu de absorbit de organism pentru persoanele cu stomac sensibil, dacă sunt combinate cu alte ingrediente. Anumite alimente nu se potrivesc bine cu bananele din mai multe motive, inclusiv potenţiale probleme de sănătate şi dificultăţi digestive. Acest lucru nu înseamnă că ar trebui să fie evitată complet combinarea bananelor cu alte alimente, dar este importantă monitorizarea reacţiei organismului. Diverse persoane pot reacţiona diferit la combinaţiile de alimente, iar acest lucru poate depinde de sensibilităţile lor individuale şi de sistemul digestiv. Iată câteva dintre alimentele care trebuie evitate în combinaţie cu bananele:
Produsele lactate şi bananele – Combinaţia dintre banane proaspete şi produse lactate precum laptele, iaurtul sau brânza, este posibil să provoace un anumit disconfort, cum ar fi indigestia. Acest lucru se datorează conţinutului de taninuri din banane, care pot duce la o senzaţie de greutate.
Citricele şi bananele – Citricele precum portocalele sau grapefruitul combinate cu banane pot provoca gaze şi iritaţii digestive, din cauza conţinutului ridicat de acid ascorbic din citrice.
Băuturile carbogazoase şi bananele – Consumul de banane după un suc acidulat poate duce la exces de gaze şi tulburări ale stomacului. Băuturile carbogazoase conţin dioxid de carbon, care stimulează formarea de gaze în stomac, iar combinarea lor cu banane creşte acest efect./ddaniela

(www.zdrave.to – 17 octombrie)