La 95 de ani de existență, Radio România premiază Excelența – Laureaţii Galei Radio – Categoria Ambasadorii României – Câştigător: Cristian Măcelaru

Radio România înseamnă astăzi patru posturi naționale, nouă regionale și locale, unul internațional, un post exclusiv online, o agenție de știri și monitorizare, cinci ansambluri muzicale și Teatrul Național Radiofonic, exact cum spuneam mai devreme, un întreg univers.
Ei bine, și în acest univers, istoria de dincolo de Prut trece de 10 ani prin antenele unui post de suflet. Este un radar al timpului complicat pe care îl trăim împreună. Acest post de radio se numește Radio Chișinău.
-: Noi suntem Radio România! La 95 de ani, onorăm curajul de a spune adevărul, indiferent de vremuri! Radio România Chişinău – martor al istoriei pe care o scrie împreună!
Să mai spunem că Ziua Națională a Radioului este sărbătorită începând de astăzi, prin lege, și în Republica Moldova. Aniversarea marchează prima emisie radio din România, în 1928.
Prima ediție a Premiilor Gala Radio România continuă cu o altă categorie: Ambasadorii României. La Categoria Ambasadorii României – nominalizații sunt Cristian Măcelaru, dirijor de renume internațional, Charlie Ottley pentru filme de promovare internațională a României, Doina Lemny pentru neobosita punere în valoare a operei lui Brâncuşi, Dan Dinu pentru proiectul documentar „România Sălbatică”, Gheorghe Hagi pentru promovarea României prin performanțele sale.
Câştigătorul acestei categorii este Cristian Măcelaru. Domnia sa nu se află în țară, dar a transmis un mesaj, care va fi citit de managerul Radio România Muzica, Cristina Comandașu.
Cristina Comandașu: Bună seara! Iată cuvântul maestrului Cristian Măcelaru. „Vă mulțumesc pentru această onoare. Rolul unui artist în societate e diferit de la un moment la altul, dar mai presus de toate, rolul artistului este de a crea momente de neuitat, momente care ne apropie mai mult unii de ceilalți, deoarece în toate timpurile muzica a fost cea care ne-a adunat împreună, iar în muzică există identitate. În muzica unui popor se ascund milioanele de momente trăite și simțite de generații întregi, care au clădit sunet cu sunet identitatea unui popor. Mă simt extrem de privilegiat să fiu un artist care poate împărtăși aceste momente cu cei din jurul lui.
Vă mulțumesc încă o dată pentru această onoare și vă felicit în acest moment istoric pentru rolul important pe care continuaţi să îl aveți în răspândirea muzicii și a culturii în România! Mulțumesc!”/RADOR RADIO ROMÂNIA//atataru

(RADOR RADIO ROMÂNIA – 1 noiembrie)