Autorităţile din Republica Moldova au interzis participarea la alegerile locale a candidaţilor Partidului Şansa

Autorităţile din Republica Moldova au interzis participarea la alegerile locale de mâine a candidaţilor Partidului Şansa, afiliat oligarhului fugar Ilan Şor, după ce Serviciul de Informaţii a raportat că formaţiunea a cumpărat votanţi cu bani primiţi din Rusia.

Potrivit directorului Serviciului, Moscova ar fi alocat peste 1 miliard de lei pentru influenţarea proceselor electorale. Premierul Dorin Recean a acuzat Rusia că recurge la toate mijloacele pentru a destabiliza Moldova.

Dorin Recean: Federația Rusă nu poate intra astăzi cu tancuri în Republica Moldova, așa cum a intrat în Ucraina. În schimb, intră cu crimă organizată, finanțată cu zeci de milioane de euro, bani murdari, care să corupă justiția, să corupă funcționari publici, să finanțeze atacuri cibernetice, să submineze instituțiile statului. Noi vedem un război hibrid, cu tot arsenalul.

Realizator: Premierul Recean a precizat că toate consiliile locale urmează să aplice ştampila cu menţiunea „retras” pe buletinele de vot în dreptul candidaţilor de la Şansa. Partidul a criticat măsura drept abuzivă, pentru că nu are la bază o hotărâre judecătorească./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI – 4 noiembrie