Premierul Marcel Ciolacu a transmis că majorarea pensiilor este prioritară

„Radiojurnal” – Realizator: Nicoleta Turcu – Premierul Marcel Ciolacu a transmis marți seară că majorarea pensiilor este prioritară. 85% dintre pensionari au sub 3.000 lei și peste 60% sub 2.000 lei pensie – a spus prim-ministrul la Antena 3. El a dat asigurări că proiectul noii legi este sustenabil și că vor fi bani pentru creșterea veniturilor pensionarilor.
Marcel Ciolacu: Anul viitor, pensiile vor crește de două ori; o dată la 1 ianuarie – cu 13,8% și, pe urmă, tot sistemul de pensii vor intra recalculările și de la 1 septembrie va intra iarăși legea în vigoare, cu recalcularea. Este sustenabilă. Banii se iau din bugetul statului. Pensiile se și impozitează, anumite pensii.
Realizator: Noul proiect de lege privind pensiile va intra luni în dezbaterea Camerei Deputaților ca for decizional, după ce actul a fost adoptat marți de Senat în doar o jumătate de zi, fără modificări de fond față de forma prezentată de guvern. La Camera Deputaților, legea va fi analizată luni dimineață de comisia de specialitate pentru raport și în aceeași zi vor avea loc dezbaterile din plen. Opoziția a criticat absența datelor privind resursele și impactul bugetar, astfel că USR și AUR s-au abținut de la votul din Senat./RADOR RADIO ROMÂNIA/abranescu/asalar

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI (16 noiembrie)