Matinalul de la Radio România Actualități se aude vineri, 24 noiembrie, între orele 7:20-10:00 din Piața Dacia din municipiul Buzău.
Vom povesti despre potențialul turistic al județului Buzău, plecând de la Vulcanii Noroioși până la Chihlimbarul de Colți sau Barajul Siriu, vom trece și prin Buzăul șantierelor, alături de primarul orașului, Constantin Toma.
Ne oprim apoi în Buzăul culinar, la o degustare de cârnați de Pleșcoi și tămâioasă românească, împreună cu chef Andreea Pascu și inginer Cornel Baniță, director tehnic la Stațiunea Pietroasele.
Și ajungem și la soiurile de legume românești păstrate și cultivate în Buzău, împreună cu Floarea Burnichi, director științific la Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură. Iar elevi de la Liceul de Arte ”Margareta Sterian” ne vor demonstra cum arată și Buzăul cultural.
RADOR – 23 noiembrie